LICENSZ


Célunk, hogy a világban legelterjedtebb Microsoft alapú üzleti szoftverek bonyolult és nehezen áttekinthető rendszerében segítséget nyújtsunk azoknak a cégeknek, akik szeretnének profitálni a licenszelési programok nyújtotta elonyökből és lehetőségekből.

Kérje kollégánk személyes látogatását, hogy a legmegfelelőbb és költségtakarékos megoldást választhassák!

A következőkben szeretnénk egy kis előzetes adni a Microsoft OSL licenszelési programjából.


Az Open Előfizetés — OSL (Open Subscription License) 6.0

Az Open Előfizetés (OSL) a Microsoft új licencelési programja, amely mennyiségi licencelési elonyöket kínál tíz vagy több számítógéppel rendelkező vállalatok, intézmények számára. Az eddig megismert Microsoft mennyiségi licenc programoktól eltérően a cégek, intézmények ebben a konstrukcióban előfizetési díj fejében, a díjfizetés időtartama alatt meghatározott Microsoft termékek legfrissebb, tetszőleges nyelvi verzióját használhatják minden személyi számítógépükön.


Az előfizetés újdonságai a felhasználói jogok tekintetében

A hagyományos licencek szerzői jog tulajdonosa – esetünkben a Microsoft Corporation – vételár ellenében örökösen átengedi a szoftvertermék adott példányának felhasználási jogát.

Ezzel szemben az Előfizetéses konstrukcióban a szerzői jog tulajdonosa a használati jogot előfizetési díj ellenében, meghatározott időtartamra engedményezi Felhasználó számára, amely a díjfizetés megszűntével visszaszáll rá. Az előfizetési konstrukció engedi a több periódus egymás utáni, folyamatos igénybevételét, így az OSL szerződés is eleve három éves időtartamra szól. Az OSL további előnye, hogy amíg a hagyományos (örökös) licencek esetében a felhasználási jog a szoftvernek csak a megvásárolt verziójára vonatkozik, addig az Előfizetés lehetővé teszi mind a korábbi, mind a jövoben megjelenő, újabb verziók használatát, mégpedig további díj fizetése nélkül. Ugyanez a rugalmas átjárhatóság jellemzi eme új konstrukciót a használható nyelvi változatok tekintetében.


A szerződés vonatkozásában

Az OSL három éves szerződést jelent a Microsoft és a végfelhasználó között, amely azonban a felhasználási jog tekintetében nem adás-vétel típusú jogviszonyt, hanem évente megújuló, három évre szóló előfizetést jelent. A megkötött szerződés a felhasználó valamennyi olyan PC-jére vonatkozik, amely a szerződés definíciója szerint személyi számítógépnek minosül.
Az Open Előfizetés a Felhasználó számára nem csak az adott szoftvertermékek kiterjesztett használati jogát biztosítja adott idotartamra, hanem a szerződés rögzíti a Microsoft által nyújtandó terméktámogatás módját és mennyiségét is.


A fizetés és a díjak oldalán

Az Open Előfizetés több szempontból is igen előnyös a Felhasználó szempontjából:

  • Az Előfizetéses konstrukció szemben a hagyományos szoftvervásárlással jelentősen kisebb kezdeti összeg fizetése mellett azonnali teljes legalitást biztosít a szerződéskötés pillanatától.
  • Sokkal egyszerűbb a licenc beszerzés és gazdálkodás, évi egyszeri díjfizetéssel a desktop licencelés megoldott, még akkor is, ha a Felhasználó új személyi számítógépeket vásárol a szerződéskötést követően.
  • Platform vásárlás esetén a vásárló 15% extra kedvezményt kap.
  • A számítógép élettartamára számított licenc összköltség alacsonyabb, mint a hagyományos licencelési konstrukciókban.

Az OSL komponenseken kívül egyéb, OSL árlistában szereplő Microsoft termékek is bevonhatók az OSL szerződés alá.

 
© 2003 S and S Hungária Kft. Minden jog fenntartva!
designed by Median WebDesign Kft.