HARDVER RENDSZEREK


Kiszolgálók, Mail, Web, Proxy, Exchange, IIS, Hardveres vírusvédelem, Adatbázis, Storage Area Network (SAN) megoldások


Alapinfrastruktúra

A korszerű megoldások csak korszerű alapinfrastruktúrával működőképesek. Más kihívást jelent egy internetes technológiákon alapuló intranet és internet kiszolgálás, felügyelet, mint egy hagyományos technológiát kiszolgáló. Minden korszerű informatikai rendszer alapja egy olyan hálózat, amelyre biztosan lehet építeni a különböző magasabb szintű funkciókat.
A legfontosabb alapszolgáltatások közé tartozik a hálózati kommunikáció megteremtése, az egységes hozzáférési és jogosultsági rendszer, az alapvető web, fájl és nyomtató kiszolgáló funkciók valamint az ügyfél-kiszolgáló felépítésű hálózati alkalmazások futtatásának képessége. A mentési, archiválási rendszerek kidolgozása és a leállás nélküli 24 órás működés ma már alapkövetelmény a legtöbb üzleti folyamat számára.


Összetett hálózati rendszerek

A nagyobb szervezetek esetén ma már alapvető követelmény, hogy a szervezeti felépítéstől és a földrajzi megosztottságtól függetlenül a teljes hálózat egységes rendszerként működjön. Az általunk kínált hálózatépítési (LAN, WAN) és szoftveres technológiák biztosítják, hogy a különböző telephelyeken működő helyi hálózatokon biztosítani tudjuk a telephelyek közötti szabványos adat és információforgalmat.

A hálózati aktív eszközökbe és a hálózati operációs rendszerekbe épített szolgáltatások használata, megfelelő sávszélességű kapcsolatok létrehozása kiemelt szerepet játszanak a több telephellyel rendelkező cégek életében. A meglévő hálózatok felmérése, bővítése, különböző technológiák integrálása valamint új hálózatok építése is feladataink közé tartozik. Mivel a kiépített hálózati infrastruktúra az intézmény elektronikus rendszerének az alapja így ennek védelme valamint a folyamatos rendelkezésre állása létfontosságú.


Kiszolgáló és kliens oldali hardver elemek

A hardver elemek tekintetében a Hewlett-Packard teljes termékportfolióval rendelkezik a PC-s munkaállomásoktól kezdve a kiszolgáló szervereken keresztül a Compaq Alpha gépekig.


Hálózati operációs rendszerek

A hálózati operációs rendszerek biztosítják, hogy a hálózatba kötött gépek felhasználói biztonságos, ellenőrzött módon férjenek hozzá a különböző hálózati erőforrásokhoz. Mint hivatalos Microsoft viszonteladók segítünk partnereinknek a operációs rendszereik telepítésénél és szükség esetén üzemeltetésénél.
Noha egyértelműen a homogén, következetesen egységes technológiát használó informatikai rendszerek telepítése és üzemeltetése a legegyszerűbb és legolcsóbb, sok nagyvállalati rendszerben párhuzamosan kell működtetni a különböző hálózati technológiákat.


Rendszer felügyeleti megoldások

A korszerű rendszerüzemeltetés alapja, hogy a rendszer felügyeleti eszközök képesek a hibákat, rendellenességeket előre megjósolni. Nagy megbízhatósági rendszerek nem képzelhetők el rendszer-felügyeleti megoldások nélkül. A rendszer-felügyeleti eszközök hardver és szoftverleltár szolgáltatása automatikusan összegyűjti a hálózaton található összes PC részletes konfigurációs információját. Könnyen meghatározható, hogy egy szoftvertermék hány példánya található a szervezet központjában és fiókjaiban, mely munkaállomásokat szükséges hardveresen felújítani. A szoftverdisztribúciós és telepítési képességek leegyszerűsítik az alkalmazások, frissítések, víruskereső rendszerek automatikus telepítését. A távoli vezérlés és hibajavítás lehetővé teszi, hogy a központi rendszergazda átvegye a számítógép (billentyűzet, egér, monitor) vezérlését legyen az a központban vagy bármelyik telephelyen található. A hálózati protokollelemzés lehetővé teszi a hálózati csomagok részleteinek megtekintését, a hálózatban bárhol található csomagok elfogását, és statisztikai információk gyűjtését.

Adatmentés, archiválás

Az adatok teljes körű védelméhez adatmentő és archiváló rendszerek integrálása szükséges. Az adatmentés alapvetően a működőképesség fenntartása érdekében menti az adatokat viszonylag rövid időszakra, míg az archiválás főleg törvényi előírások betartási érdekében adatok olcsó, hosszú idejű megőrzését teszi lehetővé. A legjobban felügyelt informatikai rendszerek működtetése során is felléphetnek nem várt meghibásodások, amelyek komoly adatvesztéseket okozhatnak. Egy komoly adatvesztéssel járó meghibásodás miatt leállhatnak a belső folyamatok, elakadhat az ügyfelek kiszolgálása, és érzékeny anyagi veszteségek érhetik a szervezetet. Noha a meghibásodások esélye különböző hardver megoldásokkal csökkenthető, teljesen sosem zárhatók ki. Ebben az esetben pedig létfontosságú, hogy a hardver hiba elhárítása után lehető legrövidebb idő alatt visszaállíthatók legyenek a működéshez nélkülözhetetlen adatok. Vállaljuk a mentési eljárások megtervezését és teljes SAN megoldások kivitelezését.
 
 

© 2003 S and S Hungária Kft. Minden jog fenntartva!
designed by Median WebDesign Kft.